-0 C
Vinkovci
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Vukovar nastavlja ulaganja u energetsku obnovu stambenih zgrada

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Sivo-bijela, danas uređena, zgrada koja krasi samo središte grada u Ulici J.J. Strossmayera, stambeno je zdanje koje je obnavljano još prije mirne reintegracije, ne naručito uspješno, s obzirom da su se stanari sve do ove, posljednje obnove nosili s brojnim problemima, od prokišnjavanja i uništavanja namještaja do opasnosti od urušavanja krova.

Intervencija je bila nužna, a nakon mjeseci radova, zgrada je potpuno, infrastrukturno i energetski, obnovljena te sada pripada u energetski B razred. Kad je primjerice o troškovima grijanja riječ, smanjili su se od 50 pa čak do 70%, zadovoljno ističu stanari, dodajući da su itekako zahvalni i radnicima koji su radili u svim vremenskim uvjetima.

Vrijednost ugovorenih radova iznosila je nešto više od 2.540.000 kuna. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financijski je pokrio 60% troškova, 25% Grad Vukovar, dok su ostali udio, podignuvši sredstva pričuve, pokrili stanari, na čemu su im zahvalni i iz gradske uprave. Inače, uz zgradu u J.J. Strossmayera, u ovaj ciklus energetske obnove u Vukovaru uključeno je još pet zgrada. “Ukupna vrijednost projekta energetske obnove je nešto više od 13.000.000 kuna, u suradnji smo s Fondom za energetsku zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nositeljem cijeloga posla, kao i domaćom tvrtkom Tehnostan. Cilj je pripomoći građanima, podignuti energetski razred i na taj im način smanjiti račune za grijanje”, istaknuli su gradski oci.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime