21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Vukovar podupire svoje poljoprivrednike

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U vukovarskoj Gradskoj vijećnici danas su uručeni Ugovori za bespovratne potpore u poljoprivredi. Riječ je o mjerama kojima Grad sufinancira dio troškova te će na taj način nastojati poboljšati kvalitetu poljoprivrednih površina, ali i stručno osposobiti poljoprivrednike. Programom bespovratnih potpora u poljoprivredi na području grada Vukovara za 2018. godinu osigurano je 800 000 kuna, što je 300 000 kuna više u odnosu na prošlu godinu.

Javni poziv objavljen je sredinom travnja ove godine, a sadrži 14 mjera putem kojih grad Vukovar sufinancira dio troškova nabave mehanizacije, opreme plastenika i staklenika, sustava navodnjavanja u proizvodnji cvijeća, voća, povrća, aromatičnog, ljekovitog i medonosnog bilja, osiguranje usjeva, analizu tla i poduzimanje mjera za poboljšanje kvalitete poljoprivrednih površina, edukaciju i stručno osposobljavanje poljoprivrednika, ali isto tako pripremu projekata za financiranje iz fondova Europske unije. Troškovi se sufinanciraju poljoprivrednicima s područja grada Vukovara. Najtraženija mjera do sada je ona koja se odnosi na pčelare. Podnesen je čak 21 zahtjev , te se za tu mjeru izdvaja oko 216 000 kn. Valja istaknuti kako je u grad do sada pristiglo 47 zahtjeva.

Cilj ovih mjera je, ističe vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, promjeniti aktualni trenutak u kojem se u Vukovaru kada je o poljoprivredi riječ, ne udovoljava zahtjevnim kriterijima tržišta.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime