20 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Vukovar postao vlasnik državnog zemljišta

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Od osnutka, ministarstvo državne imovine je donijelo više od 3 tisuće odluka, aktiviralo nekretnina u vrijednosti od 2,5 milijarde kuna te osiguralo investicije u vrijednosti 6,5 milijardi kuna.

Samo je Grad Vukovar do sada postao vlasnikom nekretnina i zemljišta vrijednosti 113 milijuna kuna. Danas je potpisan novi, sedmi ugovor za predaju državnog zemljišta u vlasništvo grada, na kojemu bi trebao niknuti Poljoprivredno-prehrambeni centar “Agro Vukovar”.

Riječ je o parceli na Sajmištu, gdje je čitav niz gospodarskih subjekata. Površina navedene parcele je 52 tisuće četvornih metara – istaknuo je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, te napomenuo da će na tome zemljištu niknuti Poljoprivredno-prehrambeni centar “Agro Vukovar”, koji bi u svome sastavu trebao ponuditi sve segmente proizvodnje koji pružaju nadogradnju poljoprivredne proizvodnje.

Nakon 30 godina konačno su riješeni imovinsko pravni odnosi i nekretnine se stavljaju u funkciju, istaknuo je ministar državne imovine Goran Marić.

Zemljišta i zgrade znače novi projekti, nove investicije, nova zapošljavanja i obnovu života, napomenuo je ministar, te istaknuo da je ovim potpisivanjem Ugovora, Vukovaru dano 113 milijuna kuna vrijednosti nekretnina.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime