10 C
Vinkovci
Petak, 9 prosinca, 2022

Vukovar: Predstavljeni rezultati i novi koraci novog sustava upravljanja Gradom

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U vukovarskoj Gradskoj vijećnici gradonačelnik Ivan Penava predstavio je na medijskoj konferenciji rezultate i sljedeće korake novog sustava upravljanja Gradom, kojim se želi doći do boljeg Vukovara. ”Danas, tri godine poslije obećanja, Vukovarci svjedoče potpuno novom Vukovaru”, rekao je Penava predstavljajući rezultate novog smjera Grada Vukovara.

Razvijanje novih vrijednosti i promjena pristupa upravljanja gradom započeta je u prvom mandatu – sustav je iznjedrio 4 milijuna kuna za gospodarstvo, povećane su naknade za novorođenčad, osigurani su besplatni udžbenici, a nastavlja se i s pronatalitetnim mjerama, istaknuto je.
Podsjetimo, Uprava Grada Vukovara odlučila je prije tri godine, kako kažu, prvo pomesti ispred svog praga, u svrhu preusmjeravanja sredstava na strukturne projekte – od 2015. godine plaća gradonačelnika i ostalih dužnosnika smanjena je za 8 posto, reducirana su materijalna prava službenika, namještenika gradske uprave i proračunskih korisnika, a s tom mjerom je ušteđeno milijun kuna. Reduciran je i broj službenih auta s 13 na 6.

”Odlučili smo promijeniti koeficijente djelatnicima, gradonačelniku i ostalim dužnosnicima, koji će dovesti do godišnje uštede, od 1,3 milijuna kuna. Za taj potez smo se odlučili jer su takvih uvjeti”, najavio je Penava novu mjeru.

Zatražena je i revizija svih gradskih tvrtki i ustanova, a sve s istim ciljem, tvrdi gradočelnik Vukovara – da se konačno Vukovar odmakne od priče stradavanja i grozote i postane grad po mjeri čovjeka 21. stoljeća.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime