24 C
Vinkovci
Srijeda, 22 svibnja, 2024

I Vukovar usvojio nove komunalne uredbe

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kao i u ostalim gradovima u posljednjih nekoliko dana, prikupljanje miješanog i biorazgradivog otpada te spriječavanje nepropisnog odbacivanja otpada, bile su najvažnije teme i vukovarske sjednice gradskog vijeća.

“Grad Vukovar intenzivno radi na pripremanju same infrastrukture, od 1.svibnja će se krenuti sa samim naplatama kazni onima koji se ne drže novih odluka o odvajanju komunalnog otpada” – rekao je zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček. Ističe, također, da će do tada sve biti spremno: “U tom razdoblju će grad Vukovar pripremiti polupodzemne kontejnere u svim stambenim zgradama, koji će biti pod ključem, što znači da će ih koristiti sami stanari. Sva će kućanstva dobiti vrećice za odvajanje plastike i svakom će mjestom odboru biti dodjeljeni kontejneri za staklo i za tekstil.

U sljedećih mjeseca dana bit će donesen i novi pravilnik o cijenama odvoza komunalnog otpada, koji također stupa na snagu s 1. svibnja. Kako su istaknuli čelnici grada, ne sumnjaju da će se građani pridržavati novih obaveza uvjetovanih europskom uredbom, a nastojat će kroz promotivne materijale građane na vrijeme educirati o novinama s komunalnog područja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime