16 C
Vinkovci
Nedjelja, 24 rujna, 2023

Vukovarci uskoro dobivaju prvi vukovarski školski centar za obuku mehaničara

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava obišao je radove u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, gdje je u tijeku izgradnja nove zgrade tvrtke Prvo plinarsko društvo i tvrtke Autogasarius, u kojoj će biti smještena autopraonica, autoservis i školski centar za obuku mehaničara. Radovi se protežu na gotovo 13.000 četvornih metara, a rezultirat će i otvaranjem novih radnih mjesta.

Tvrtka PPD započela je u srpnju investiciju vrijednu dva milijuna eura, koja se prostire na 11.000 četvornih metara, a u sklopu koje se grade tri objekta – središnja zgrada, skladište i restoran, gdje će biti smješteni svi djelatnici, koji trenutno rade na nekoliko lokacija. Završetak radova očekuje se do rujna 2018. godine.

Vukovarci bi kroz mjesec dana trebali dočekati još jednu završenu investiciju. Tvrtka Autogasarius gradi halu na 1.700 četvornih metara u kojoj će između ostalog biti smješten i prvi vukovarski školski centar za obuku mehaničara. Tvrtka trenutno zapošljava pet djelatnika, a u novim prostorijama zaposlit će pet novih osoba. Birokratske barijere prošli su uz pomoć Grada.

U prvom planu je velik dio posla, koji Grad Vukovar odrađuje dvije godine – Zakon o gradu Vukovaru i privlačenje velikih investitora.

”Svjedočit ćemo svi vrlo brzo kako trenutni postotak parcela u gospodarskoj zoni raste i da ćemo vrlo brzo doći u situaciju da ih više neće biti”, rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime