11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Vukovarka Lidija Miletić dobitnica nagrade za životno djelo

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava u svom je uredu primio ravnateljicu Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, Lidiju Miletić, ujedno i dobitnicu državne nagrade za životno djelo ”Ivan Filipović”, koja se dodijeljuje za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti, čestitavši joj tom prilikom na svemu postignutom tijekom karijere.

Vukovarka Lidija Miletić 12 je godina na čelu vukovarske osnovne škole Dragutina Tadijanovića, koju pohađa 562 učenika hrvatske, albanske i srpske nacionalnosti, kako u matičnoj, tako i u dvije područne škole. Sastavni dio škole su i glazbeni odjeli i odjeli suvremenog plesa, o kojima također vodi brigu. Zbog dugogodišnje predanosti poslu s djecom, Učiteljsko vijeće nominiralo ju je za nagradu, koja je za mnoge najveće dostignuće – nagradu za životno djelo. Škola koju vodi počiva na uvažavanju različitosti, solidarnosti i toleranciji, čemu osobit ton svojim primjerom daje upravo Lidija, tvrde djelatnici. Osim tih temeljnih načela, predvodnici su i mnogih projekata. U 2015. godini postali su e-škola, a novom organizacijom nastave već su zakoračili i u kurikularnu reformu.

”Nagrada svakako ne pripada samo meni nego i svim učiteljima koji su me učili, koji su mi usadili ljubav prema pozivu, pripada roditeljima koji su me odgojili, kolegama bez kojih ne bi bilo moguće ostvariti ono što smo ostvarili, ali svakako i Gradu Vukovaru koji mi je kroz projekte dao priliku da pokažem što i kako mogu”, rekla je tom prilikom dobitnica nagrade Lidija Miletić.

Uz brojne druge aktivnosti i funkcije, ravnateljica Miletić jest i autorica ideje za ”Sat povijesti iz Vukovara”, projekta u kojemu je do sada sudjelovalo više od 1500 učenika diljem Hrvatske, s ciljem saznavanja istine i važnosti Domovinskoga rata.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime