21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

Vukovarski gradonačelnik održao sastanak s američkim veleposlanikom

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nakon sastanka sa županom, američkog veleposlanika Nj.e. Roberta Kohorsta primili su vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i njegova zamjenica Ivana Mujkić. Na sastanku se razgovaralo o aktualnoj situaciji u Vukovaru, a naglasak je tijekom razgovora stavljen na jačanje ekonomskog razvoja u Vukovaru. Niz godina između veleposlanstva SAD-a i Grada Vukovara postoji dobra suradnja na području kulture i obrazovanja. Današnji posjet iskoristio je kako bi posjetio vrtić na Mitnici, koji je obnovljen zahvaljujući sredstvima vlade SAD-a, podsjetio je ovom prigodom vukovarski gradonačelnik.

”Tijekom današnjeg susreta pričali smo o mogućnostima suradnje između Grada Vukovara i veleposlanstva, poglavito u domeni ekonomije, ali naravno i o koloni sjećanja i ostalim aktualnim pitanjima. Nadam se da ćemo biti u mogućnosti preći na ove životno važne probleme, a to su jačanje gospodarstva i otvaranje radnih mjesta, kroz otvoreno partnerstva kakvo smo imali i dosad”, poručio je gradonačelnik Penava.

”Kao veleposlanik SAD-a fokusiran sam upravo na ekonomske mogućnosti, stoga smo i razgovarali o tome kako veleposlanstvo može pomoći Vukovaru da dođe do novih radnih mjesta i investicija i tako stvori življe gospodarstvo. Naša suradnja traje godinama i vrlo smo zadovoljni, a jedan od naših ciljeva je da ju proširimo”, rekao je zaključno veleposlanik Kohorst.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime