17 C
Vinkovci
Srijeda, 28 veljače, 2024

Vukovarski Savjet za branitelje oštro osudio tromost hrvatskog pravosuđa

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nakon punih 27 godina od počinjenih ratnih zločina na hrvatskom tlu iz policije je ovih dana stigla vijest kako su policijski službenici Ravnateljstva policije u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, dovršili višegodišnje kriminalističko istraživanje te podnijeli kaznenu prijavu protiv 45-godišnjeg srbijanskog državljanina, nekadašnjeg pripadnika JNA Spasoja Petkovića Štuke. Osumnjičenog da je 1991. u hangaru na poljoprivrednom dobru Ovčara sudjelovao u zlostavljanju i ubojstvima zarobljenika dovedenih iz vukovarske bolnice, pri čemu je ubio više osoba, među kojima i francuskog državljanina, pripadnika Jean-Michela Nicoliera, čiji posmrtni ostatci još nisu pronađeni.

Što se čekalo s kaznenom prijavom do sad, pitaju se pripadnici vukovarskog Savjeta za branitelja gradonačelnika Grada Vukovara, koji su na medijskoj konferenciji još jednom oštro osudili tromost hrvatskog pravosuđa. “U ime hrvatskih branitelja Vukovara osuđujemo pasivnost hrvatskog državnog pravosuđa koje podiže samo jednu kaznenu prijavu za zločine na Ovčari 27 godina poslije, a istovremeno je imalo vrlo hitru i promptnu reakciju kada je trebalo optužiti branitelje koji su razbijali ćirilične ploče u Vukovaru,” rekao je Tomislav Josić, predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara.

Zaključio je Josić kako je ovakva kaznena prijava ravna ismijavanju jer je riječ o svjedoku pokajniku nedostupnom hrvatskim vlastima, te će mu se suditi u odsustvu. Osuđuje Josić sporost hrvatskog pravosuđa, posebice s obzirom na to da je osumnjičeni još 2005. godine na suđenju u Beogradu priznao ubojstvo Jeana-Michela, te se na prvi potez hrvatskog pravosuđa u ovom slučaju čekalo dugih 13 godina.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime