28.5 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Vukovarsko-srijemska županija prijavila sedam kandidata za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Komisija Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ ovih je dana obišla kandidate za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske.

Proveli su evaluaciju projekata, koje je prijavila Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije, a da se ruralni turizam razvija u pravom smjeru pokazuje i veliki broj prijavljenih projekata iz ove županije, njih čak 7. Dodjela nagrade Suncokret održat će se od 27. do 30. travnja u cavtatskom hotelu Croatia, u sklopu 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu.

Priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske projekt je Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova selo”, u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijske gastronomije, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom  prostoru, ruralno turistički projekti, kao i oni koji se bave zaštićenim i marketinškim oznakama.

Ova akcija jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti, kako bi se očuvala hrvatska izvornost, omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva. Veliki interes za ovo tradicionalno natjecanje, koje se održava već devetu godinu, pokazuje i broj od 138 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji kandidirani su: OPG Ana Delić iz Županje, Domestic House Lola iz Vukovara, Komunalno društvo Rokovci- Andrijaševci d.o.o. iz Andrijaševaca, OPG Mijo Pranjić iz Drenovaca, OPG Izvori života iz Iloka, OPG Citrus (izletište Opatovac) iz Opatovca i Bioekološko-edukacijski centar Virovi iz Otoka.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime