21 C
Vinkovci
Subota, 13 kolovoza, 2022

Vukovarsko-srijemska županija smanjila plaće i ukinula naknade

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovarsko-srijemska županija poduzela je mjere radi osiguranja sredstava za financiranje aktivnosti u borbi protiv pandemije koronavirusa, kako bi se solidarizirala u ovoj teškoj situaciji, priopćili su iz županije.

Uz mjere Vlade RH za pomoć gospodarstvu, posebno kada je mnogo zaposlenih dobilo otkaz ili radi za minimalnu plaću, uključila se i Vukovarsko-srijemska županija te je donijela odluku o smanjenju plaća svim zaposlenicima i dužnosnicima Županije i proračunskim korisnicima, odnosno poduzećima i ustanovama kojima je Županija osnivač. Djelatnicima Županije i djelatnicima poduzeća i ustanova u vlasništvu Županije smanjuje se plaća za 10 posto, a dužnosnicima odnosno županu i zamjenicima župana, te direktorima/ravnateljima županijskih poduzeća smanjuje se plaća za 15 posto, počevši od mjeseca travnja. Ukupan iznos ušteđenih sredstava je 325.420,00 kuna na mjesečnoj razini, navedeno je u priopćenju.

Donesena je i Odluka o privremenom ukidanju naknada za članove nadzornih odbora i upravnih vijeća u društvima i ustanovama kojima je osnivač Vukovarsko- srijemska županija, što čini ukupno 53.322,70 kuna ušteđenih sredstava mjesečno. U priopćenju navode i da su se djelatnici Vukovarsko-srijemske županije i županijske ustanove odrekli ove godine uskrsnice i uskrsnih paketa te regresa, a sredstva u iznosu od 882.500,00 kuna preusmjerena su za otkup poljoprivrednih proizvoda OPG-ova s ovog područja, a preko Crvenog križa dostavljaju se stanovnicima kojima je pomoć zaista potrebna.

Isto tako sredstva će biti usmjerena i za poticanje pozitivnog poduzetničkog okruženja, koji je važan čimbenik razvoja gospodarstva svake županije, te je nužno kontinuirano ulaganje u njegov razvoj, a posebno sada u vrijeme korona krize. Prije svega u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, Županija će davati suglasnost na moratorije kredita koji se provode u okviru postojećih programa kreditiranja poduzetnika. Sukladno raspoloživim financijskim sredstvima, nastojat će poticati investicije i unaprjeđenje poslovanja malih i srednjih poduzeća te poticati nezaposlene osobe na pokretanje vlastitog posla u proizvodnom, prerađivačkom sektoru, najavljuju iz Županije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime