28.8 C
Vinkovci
Utorak, 22 lipnja, 2021

VVK: U tijeku provođenje projekta smanjenja gubitaka u vodoopskrbnom sustavu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Korisnici na distributivnom području Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o. svjedoci su svakodnevnih kvarova na vodovodnoj mreži. Samo u kolovozu sanirano je 208 kvarova, od čega 117 u Vinkovcima, dok se na godišnjoj razini zabilježi između 1600 i 1800 kvarova. Tako velik broj kvarova ne čudi s obzirom na to da VVK održava mrežu u 46 naselja, a ukupna dužina mreže je više od 600 km. Cjevovodi su dotrajali zbog starosti (poneki su stari i više desetljeća), loše kvalitete materijala te drugih čimbenika i na njima je zabilježen veliki broj puknuća i kvarova koji su jedan od glavnih uzročnika vodnih gubitaka u sustavu.
“Svjesni smo da se kvarovi svakodnevno događaju na vodoopskrbnoj mreži diljem grada, a posebno tijekom ljetnih mjeseci kada je ova problematika jače izražena. Građani također moraju biti svjesni da se ne mogu svi kvarovi riješiti u isto vrijeme, budući da djelatnici VVK ne mogu fizički stići odraditi sve odjednom, a isto tako i da se problemi razvrstavaju prema težini, odnosno da se prvo rješavaju hitne intervencije, a potom svi ostali kvarovi. Htio bih apelirati na naše sugrađane da imaju razumijevanja i strpljenja ukoliko se kvar dogodi. Po dojavi naši će djelatnici izaći na teren i u najbržem mogućem roku i u skladu s mogućnostima riješiti problem”, kaže direktor VVK Ivan Rimac.
U tijeku je provođenje projekta smanjenja gubitaka u vodoopskrbnom sustavu grada Vinkovaca kojemu je glavni cilj upravo smanjenje gubitaka u vodoopskrbnoj mreži grada Vinkovaca, mogućnost povećanja tlaka u mreži, kontrola protoka, tlaka i gubitaka u formiranim zonama što će dovesti i do smanjenja broja kvarova na mreži.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime