1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Za dvije godine u potpunosti obnovljena OŽB Vukovar i bolnica hrvatskih veterana

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Danas je u OŽB Vukovar održana uvodna konferencija trogodišnjeg projekta “Poboljšanje isplativosti pristupa dnevnim bolnicama i dnevnim kirurgijama”. Riječ je o projektu u najvećoj mjeri financiranom europskim sredstvima, a kojima će se financirati obnova dnevne psihijatrijske bolnice, kao i nabaviti oprema za dnevne bolnice kirurgije, neurologije, te interne.

-Projekt je vrlo vrijedan, iznosi 46 milijuna kuna i pomoću njega ćemo završiti u potpunosti obnovu vukovarske bolnice kroz poboljšanje pristupa dnevnim bolnicama i kroz nabavljenu opremu. Za dnevne bolnice kirurgije, neurologije i interne nabaviti ćemo opremu, tako da ćemo dobiti nove moderne aparate, i na taj način poboljšati našu zdravstvenu zaštitu i omogućiti našim liječnicima da bolje skrbe za naše pacijente – izjavila je ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac.

– Ono što veseli je da su sredstva za dnevne bolnice i dnevne kirurgije i domove zdravlja, upravo unutar programa Konkuretnost i kohezija. Ministar zdravlja Milan Kujundžić i ja intenzivno radimo na tome obzirom na potrebe kako bi alocirali dodatna sredstva iz nekih drugih izvora – rekla je ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, koja je nazočila Uvodnoj konferenciji na kojoj je najavljeno da će 2019. godine vukovarska bolnica biti u potpunosti obnovljena.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime