20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Za izgradnju dječjih igrališta 800.000 kuna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Đakovački mališani itekako imaju razloga za veselje i smijeh. Razlog – nova dječja igrališta u gradu, gdje ih, na Vijencu kardinala Alozija Stepinca i u Splitskoj ulici, već čeka Popaj i drugi djeci dragi likovi. Riječ je o investiciji vrijednoj gotovo 800.000 kuna koja uključuje postavljanje ukupno osam novih dječjih igrališta do proljeća 2017. godine.

– Grad nastavlja ulaganje u opremu dječjih igrališta, u ovom projektu je nabavljeno osam novih igrališta, ove godine bit će postavljena četiri, a na proljeće sljedeće godine još četiri igrališta. Osim ovih osam, novo igralište će biti postavljeno i u Dječjem vrtiću Vila, a do proljeća će sva igrališta u gradu i u prigradskim naseljima biti obnovljena – najavljuje đakovački gradonačelnik Zoran Vinković.

Zadatak jedinice lokalne samouprave je osigurati sretno djetinjstvo, u što spadaju i dječja igrališta i vrtići, a upravo stoga Grad Đakovo kreće u energetsku obnovu vrtića Vila.

– U fazi smo izrade projekta energetske i druge obnove vrtića Vila, a projekt je vrijedan 3.000.000 kuna” – kaže Goran Soldo, predsjednik đakovačkog Gradskog vijeća, uz napomenu da je u đakovačkim vrtićima primjetan porast broja djece od čak 25%, što je pozitivan pokazatelj opće situacije i porasta zaposlenih od 10% u gradu.

Osim projekata vezanih za najmlađe, dovršeni su i još neki gradski projekti. Konkretno, u potpunosti je obnovljena stambena zgrada u Splitskoj ulici. Vrijednost radova iznosi 1.200.000 kuna, a polovicu iznosa osigurala je gradska komunalna tvrtka Univerzal.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime