22 C
Vinkovci
Subota, 25 svibnja, 2024

Za izgradnju ili rekonstrukciju malih klaonica osigurano 20 milijuna kuna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ministarstvo poljoprivrede  uputilo u postupak savjetovanja s javnošću Nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 4.2.1 ”Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ – male klaonice iz Programa ruralnog razvoja. Natječaj ima za svrhu povećanje vrijednosti proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje ulaganjima u izgradnju ili rekonstrukciju malih klaonica, a vrijedan je 20 milijuna kuna.

Korisnici potpore će moći ulagati u izgradnju ili rekonstrukciju malih klaonica s ili bez opremanja, kupnju pokretnih klaonica, izgradnju ili rekonstrukciju objekata za obradu otpadnih voda, sprječavanje onečišćenja i filtriranje zraka uključujući rashladne sustave.

Visina javne potpore iznosi od 15 tisuća do 200 tisuća eura, s intenzitetom potpore do 50 % prihvatljivih troškova projekta.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe odobrene za preradu poljoprivrednih proizvoda koja je predmet ulaganja u trenutku objave Nacrta natječaja na e-savjetovanju u odgovarajućim registrima objekata za poslovanje s hranom životinjskog podrijetla u rangu mikro i malih poduzeća ili fizičke i pravne osobe koje nisu odobrene za preradu poljoprivrednih proizvoda, ali su upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana u trenutku objave Nacrta natječaja na e-savjetovanju pod uvjetom da najkasnije u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu budu odobrene za preradu poljoprivrednih proizvoda.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime