1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Za razvoj poduzetništva u Vukovaru minimalno 6 milijuna kuna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Grad Vukovar i dalje potiče razvoj gospodarstva na području grada. Naime, danas su u gradskoj vijećnici predstavljene mjere poticanja razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za ovu godinu.

Riječ je o 17 mjera, bespovratne ukupne vrijednosti 3 milijuna kuna koje mogu ostvariti postojeći, ali i novi poduzetnici ukoliko se prijave na objavljeni Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada za 2017. godinu. Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara također će sufinancirati poduzetnike s 3 milijuna kuna, što je ukupno 6 milijuna kuna bespovratnih sredstava, s tim da Grad Vukovar posebno sufinancira poduzetnike s 2,2 milijuna kuna iz gradskog proračuna.

Osim gospodarstva radit će se i na mjeri poticanja ostanka kuhara u gradu Vukovaru, rekao je gradonačelnik Penava, jer grad ima velike probleme u ugostiteljstvu po tom pitanju.

Na javni poziv objavljen prošle godine, javila se tek nekolicina poduzetnika, a na ovaj novoobjavljeni 10. ožujka u samo 20 dana od objave, predan je čak 61 zahtjev.

Iznos potpore koju poduzetnici mogu ostvariti iznosi od 5 do 300 tisuća kuna.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime