11 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Za sve osnovnoškolce s područje općine Stari Jankovci i besplatne startasice

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Sredina je kolovoza, početak nove školske godine polako se bliži. Dok djeca preostale dane ljetnih praznika provode bezbrižno, roditelji kreću u nabavku školske opreme. Dakako, lakše je onima, posebice obiteljima s više djece, koja će bar dio opreme dobiti besplatno. Među općina koje su uvele mjeru potpore roditeljima školske djece je i Općina Stari Jankovci.

Uz besplatne radne bilježnice i bilježnice, od ove godine i jedan novitet: svi osnovnoškolci dobit će i besplatnu preobuću, i to popularne borovske starstasice. “Prepoznavajući hrvatski proizvod, a i kao poticaj hrvatskom gospodarstvu, konsenzusom je donesena odluka da svi osnovnoškolci na području općine Stari Jankovci dobiju Startas borovske patike. Tako da će bilježnice, radne bilježnice i startasice svu našu osnovnoškolsku djecu, njih 345, dočekati u radnim klupama”, kaže načelnik općine Stari Jankovci Dragan Sudarević.

Ova je općina prepoznala da je ulaganje u djecu ulaganje u budućnost, kaže Sudarević. Osim o osnovnoškolcima, nastoje sufinanciranjem prijevoza olakšati i roditeljima srednjoškolaca, a s 3500 kuna nagrađuju i one koji se u općinu vraćaju s fakultetskom diplomom. Ono što posebno veseli jeste da nakon nekoliko godina pada broja novorođenih i broja upisnika u prve razrede na području Općine Stari Jankovci konačno se osjeti mali, ali vidljiv pozitivni pomak. “Prošle godine smo imali 22 novorođene djece, ove godine smo s 20.srpnja dobili 22. novorođeno dijete, tako da je neizbježno da će ove godine broj novorođene djece biti 30 do 40% veći”, pohvalio se Sudarević. Nekada su imali i do 60 upisnika u prvi razred, a nadaju se iz općine da će uz ovakve male pozitivne pomake i mjere koje osiguravaju za svoje sumještane, taj broj za nekoliko godina ponovno postati uobičajen.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime