25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Za TINTL 2017. najuspješnija godina djelovanja

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nekadašnji Ured za međunarodnu suradnju TINTL, osnovan 2005. godine, ušao je, prenamijenjen u razvojnu agenciju, u 13. godinu djelovanja, a upravo je protekla godina za njih bila dosad najuspješnija. U prilog tome ide i Plaketa Općine Lovas, koja im je dodjeljena na prošlogodišnjem Danu općine. U 2018. krenuli su jednako radno, a nove aktivnosti i planirane projekte predstavili su na sastanku u Tompojevcima.

“Mogu reći da je 2017. najuspješnija godina dosad u našem radu, iznimno puno smo radili na svim područjima. Prijavili smo 101 projekt, ukupne vrijednosti 80 milijuna kuna, do kraja 2017. odobrena su nam ukupno 32 projekta, u vrijednosti višoj od 46 milijuna kuna”, rekao je Mladen Markešić, voditelj Razvojne agencije TINTL. Osnovani prije 13 godina kao udruga građana, prošlogodišnjim sporazumom, koji su potpisali čelnici i čelnice općina Tovarnik, Tompojevci, Lovas i Stari Jankovci te grada Iloka, TINTL je postao razvojna agencija. U 2018. naglasak će, najavili su, također dati pripremi svih projekata važnih za stanovnike navedenih naselja, od komunalnih do socijalnih, što nastavljaju i ove godine. Trenutno je najvažniji projekt Zaželi, u okviru kojeg ćemo zaposliti više od 150 žena na području grada i općina uključenih u TINTL”, dodao je Markešić.

Zapošljavanje, uređenje prometnica, reciklažna dvorišta, energetska obnova – projekti su raznoliki u svim uključenim općinama i gradu Iloku. Zadovoljni su i iz najistočnijeg hrvatskog grada, a dokaz tomu je što su za 2018. godinu udvostručili, s 25 na 50 000 kuna, sredstava uložena u TINTL. Na jednu uloženu kunu 650 je povrata kroz projekte. Nastavljamo i dalje, zadovoljni smo, javljat ćemo se na više projekata u 2018., a prvi koji nam je odobren je kroz mjeru 7.2., sanacija Srijemske ulice u Bapskoj”, kaže Marina Budimir, iločka gradonačelnica.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime