1.2 C
Vinkovci
Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Za Vukovarce i ove godine besplatni udžbenici, bilježnice i preobuka

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Još će jednu školsku godinu besplatni udžbenici na klupama dočekati vukovarske osnovnoškolce. Najviše to znači roditeljima, osobito onima s više djece budući da je početak svake školske godine velikifinancijski udarac za kućni budžet. Učenici će se koristiti udžbenicima koje je Grad donirao prije 4 godine kada je i započeo s ovom socijalnom mjerom. A u suradnji sa školama grad je za novu školsku godinu osigurao i 300 tisuća kuna za razliku udžbenika.

“Ove godine je trebao biti novi ciklus nabave novih udžbenika. Budući da se zbog izmjena zakona od toga odustalo samim tim i mi nismo imali kako nabaviti nove udžbenike, nego smo bili primorani zadržati jednu godinu dulje od planiranog nove udžbenike koje smo dodijelili u protekle 4 godine”, rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava na konferenciji za medije.

Svi osnovnoškolci dobit će i besplatne bilježnice. Riječ je o projektu izrade i podjele školskih bilježnica, koji je pokrenut na inicijativu Grada Vukovara. Za tu mjeru izdvojeno je 200.000 kn. A prošle godine dodana je još jedna mjera – besplatna breobuka za sve osnovnoškolce, a u koju će učenici uskočiti tijekom rujna nakon odabira veličine i boje. Za udoban korak malih sugrađana iz gradskog proračuna izdvojeno je 200 tisuća kuna.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime