1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Zadnja faza projekta ”Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Županja”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Županji je održana medijska konferencija na kojoj su predstavljene aktualnosti u provedbi projekta ”Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Županja” koji je ušao u završnu fazu. Nositelj projekta je županjski Komunalac, a parteri su Hrvatske vode, Grad Županja i Općina Štitar.

Projektom vrijednim 77 milijuna kuna predviđena je izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, proširenje sustava odvodnje te izgradnja sustava odvodnje u Općini Štitar, a prvi ugovor potpisan je u listopadu 2014 godine. Projekt sada, tri godine kasnije, ulazi u završnu fazu. Čekaju se zadnje uporabne dozvole. Krajnji cilj projekta je da 90 posto građana na aglomeraciji bude priključeno na sustav odvodnje, a to bi uskoro, odnosno početkom sljedeće godine, trebalo biti realizirano.
U okviru projekta nabavljena su i dva specijalna vozila i oprema za održavanje sustava, u vrijednosti 3 milijuna kuna, a u godinu dana rada, snimljeno je 15 kilometara kanalizacijske mreže koja je potom i očišćena.

. Kvaliteta cjevovoda je zadovoljavajuća imajući u vidu starost sustava. Problem nam predstavljaju vlažne maramice koje nerijetko pronalazimo. Iako je vidljiv pomak i očigledno je kako većina građana iskazuje svijest, još jednom apeliramo na sve da maramice odlažu na predviđena mjesta – poručio je Josip Vrhovac, voditelj projekta.

Na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda, vrijednom 36 milijuna kuna, zaposlene su tri osobe na neodređeno vrijeme. Kroz vrijeme i prema potrebama zapošljavat će se i dodatni radnici. Projekt je stigao nadomak cilju.
– Naš uređaj je u funkciji, u probnom radu, svi očekivani parametri su postignuti, voda je već nekoliko mjeseci čista. Uglavnom, cilj projekta je ispunjen – naglasio je Ilija Lešić, direktor tvrtke Komunalac d.o.o. Županja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime