4 C
Vinkovci
Četvrtak, 1 prosinca, 2022

Zahvalnica poljskom policijskom službeniku izvanredne rezultate u otkrivanju krijumčarenja opojnih sredstava

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U petak, 2. rujna u prostorijama Policijske uprave vukovarsko-srijemske načelnik Fabijan Kapular svečano je uručio zahvalnicu i prigodan dar poljskom policijskom službeniku Blazeju Dramczyk, vodiču službenog psa, za postignute izvanredne rezultate u otkrivanju krijumčarenja opojnih sredstava na graničnom prijelazu Bajakovo, u sklopu Frontexove zajedničke akcije „Terra 2022“.

Naime, Blazej Dramczyk je sa psom Dieselom, u suradnji s policijskim službenicima Postaje granične policije Bajakovo, za vrijeme turističke sezone na graničnom prijelazu Bajakovo u 18 slučajeva pronašao određene količine hašiša i marihuane te time znatno pridonio učinkovitom nadzoru državne granice pri sprečavanju bilo kakve prijetnje unutarnjoj sigurnosti, javnom poretku, javnom zdravlju i međunarodnim odnosima Republike Hrvatske i država članica Europske unije.

U svim slučajevima su počiniteljima prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga izdani prekršajni nalozi kojima su izrečene pojedinačne novčane kazne te je ukupno naplaćeno preko 70.000 kuna.

Suradnja s Frontexom se temelji na razmjeni dobre policijske prakse zemalja članica, provođenju tečajeva, pripremnih obuka policijskih službenika za sudjelovanje u međunarodnim operativnim akcijama Frontexa s ciljem suzbijanja nezakonitih migracija i zaštite vanjske granice Europske unije.

Preduvjet za takvu suradnju je timski rad i zajedničko zalaganje, koji mogu donijeti vrhunske rezultate kao što su nam to potvrdili vodič službenog psa Blazej i njegov partner, njuška Diesel.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime