-0 C
Vinkovci
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Zajednički izlet PD “Frankopan” i HPD ” Bršljan Jankovac” iz Osijeka okupio 105 izletnika

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Zajednički izlet Planinarskog društva “Frankopan” i Hrvatskog planinarskog društva” Bršljan Jankovac” iz Osijeka okupio je 105 izletnika iz Vinkovaca, Rokovaca – Andrijaševaca, Starih Jankovaca, Slavonskog Broda, Osijeka, te djece iz Ukrajine koja borave u Osijeku i Vukovaru.
Osječani su svoj izlet nazvali “Čudima prirode”, dok Frankopani su ga jednostavno nazvali “Dječji planinarski izlet”.
Izletnici su se kod otočke Suvare, spomenika kulture, gdje im je prof. Martinović objasnio povijest same suvare, a i otočkog kraja. Nakon obilaska suvare – suhog mlina, izletnici su otišli do Virgrada, izletišta i ostataka srednjevjekovne utvrde koja se spominje još 1428.g. Nakon toga djeca su prošetala do hostela Otočki virovi, gdje su pogledali multimedijalnu prezentaciju, te se kroz šumu uputili dalje prema Bošnjačkim virovima i Virgradu, gdje ih je dočekao ručak – djeci omiljeni hamburgeri i pomfrit. Osim izleta i obilaska spomenika kulture, djeca su uživala u novim prijateljstvima, i novim iskustvima organiziranog boravka u prirodi.Planinari “Frankopana” su i ovaj put imali pomoć Općine Andrijaševci.
Svi koji se žele pridružiti i hodati, planinariti s Planinarskim društvom “Frankopan” mogu se obratiti predsjednici društva Dragici Šibenik na broj 099/516-1427, porukom na FB stranicu ili profil društva, te nekom od članova.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime