25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Zapaženi rezultati vinkovačkih filatelista na međunarodnim izložbama

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Članovi „Hrvatskog filatelističkog društva“ Vinkovci Mario Matišić i Tunjo Džijan sudjelovali su ove jeseni na međunarodnim filatelističkim izložbama „Alpe-Adria“ i „Balkanfila“, na kojima su ostvarili zapažene rezultate.

Na 26. međunarodnoj filatelističkoj izložbi „Alpe-Adria“ koja je održana od 20. do 24. rujna u gradu Tarvisio (Italija) Mario Matišić je za izložak „Sove – gospodari noći“ u klasi tematske filatelije osvojio srebrnu medalju.

U Beogradu (Srbija) je od 12. do 14. listopada održana 19. međunarodna izložba „Balkanfila“, na kojoj je u 11 natjecateljskih klasa predstavljeno više od 150 izložaka iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Slovenije, Turske i Srbije.

U velikoj konkurenciji filatelista sudjelovali su Tunjo Džijan i Mario Matišić, svaki sa po dva tematska izloška. Za izloške na temu „Zimske olimpijske igre Sarajevo 1984“ i „ Od Londona do Londona 1948.-2012.“ Tunjo Džijan osvojio je jednu srebrnu i jednu brončanu medalju, dok je Mario Matišić za izloške na temu „Rogovi – nošeni  s ponosom“ i „Čudesni svijet kukaca“ osvojio dvije srebrne medalje.

Kroz sudjelovanja na međunarodnim natjecanjima vinkovački filatelisti svojim marljivim radom nastavljaju uspješno promicati rad filatelističkog društva, kao i kulturne vrijednosti grada Vinkovaca.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime