11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Započela izgradnja otočkog poduzetničkog inkubatora u kojem će biti otvoreno 60 radnih mjesta

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Gradskoj vijećnici grada Otoka predstavljen je EU projekt ”Izgradnja poduzetničkog inkubatora Otok”, koji zajednički provode nositelj projekta Grad Otok, Otočka razvojna agencija ORA i Poduzetnički inkubator BIOS iz Osijeka. Završetak izgradnje očekuje se za 24 mjeseca, a projekt vrijedan više od 13,5 milijuna kuna, financiran gotovo u cijelosti iz Europskog fonda za regionalni razvoj, otvorit će 60 novih radnih mjesta, u modernoj zgradi sa 16 poslovnih prostora namijenjenih poduzetnicima. Svima koji započinju vlastiti posao, u inkubatoru će biti osigurani uvjeti za poslovanje u vidu poslovnih prostora, kao i izravne tehničke pomoći.

”Svako radno mjesto koja otvorimo znači jedna obitelj koja neće odseliti iz Otoka i Županije i to nas raduje. Vjerujemo da su na jednom pravom putu razvijanja poduzetništva i na ovaj način, kroz inkubator”, rekao je otočki gradonačelnik Josip Šarić.

Najam prostora u prvoj godini poslovanja bit će potpuno besplatan, a sljedeće četiri godine bit će subvencioniran, kako bi se poduzetnici postupno prilagodili tržišnim uvjetima poslovanja. U novoj zgradi poduzetnicima će na raspolaganju biti šest poslovnih prostora za proizvodne djelatnosti, pet uredskih prostora, tri hladne komore i višenamjenska dvorana.

U okviru poduzetničkog inkubatora održavat će se i apecijalizirane edukacije namijenjene poduzetnicima, primjerice “Pokreni svoj posao”, “Od ideje do poduzetnice” i radionice o korištenju interneta i prodaji proizvoda.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime