12 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Započelo cijepljenje protiv gripe

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

S današnjim danom i službeno je započelo cijepljenje protiv gripe i to u Zavodima za javno zdravstvo ili kod obiteljskog liječnika. Za ovu je sezonu Hrvatski zavod za javno zdravstvo osigurao 17.000 doza cjepiva više nego prošle sezone, a količina je procijenjena na temelju odziva na cijepljenje prošle godine kada je cjepivo primilo više od 250.000 građana.

U Vukovarsko-srijemsku županiju pristiglo je 10.500 doza cjepiva. Cijepljenje je preporučeno oboljelima od kroničnih bolesti i osobama starije životne dobi, kao i djeci te zdravstvenim djelatnicima. Za sve njih cjepivo je besplatno. U kategoriji zdravstvenih djelatnika preporuka je cijepljenje i djelatnika domova za starije i nemoćne osobe, kao i štićenika. Osobe koje prime cjepivo protiv gripe ne mogu oboljeti od ove bolesti, a prvi ovosezonski prvi val gripe najavljen je za kraj prosinca, odnosno početak siječnja.

Za sve rizične pacijente koji bi trebali, a zbog nuspojava ili pak oboljenja od nekih drugih bolesti ne mogu ili ne smiju primiti cjepivo, iz Zavoda za javno zdravstvo VSŽ ističu važnost cijepljenja članova obitelji uključujući i djecu, kako bi rizik od oboljenja bio sveden na najmanju moguću razinu. To mogu učiniti kod obiteljskog liječnika, kao i u Zavodu svakog radnog dana od 11 do 13 sati.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime