-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Započinje sabirna akcija Solidarnost na djelu i u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ovogodišnju, već 51. po redu sabirnu akciju, Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci započinje pod sloganom NE DVOJI ! ZA DRUGOG IZDVOJI ! sutra, u četvrtak 12. listopada 2023. od 10 do 13 sati na štandu u središnjem gradskom parku u Vinkovcima, gdje će akciju provesti mali humanitarci iz Osnovne škole Stjepana Antolovića Privlaka, u petak, 13. listopada 2023. će na štandu biti mali humanitarci iz Osnovne škole Tordinci, a u petak 20. listopada 2023. na štandu u parku će članovi Podmlatka Crvenog križa Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Vinkovci.

Hrvatski Crveni križ Vas poziva sve da se u skladu sa svojim mogućnostima uključe u ovu humanitarnu akciju i svojim prilogom pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija: osobama u stanju socijalne potrebe koja može biti posljedica Domovinskog rata, nezaposlenosti zbog gospodarske krize, posljedica olujnog nevremena ili različitih teških životnih okolnosti. Svi oni trebaju i očekuju našu pomoć.

Akcija će biti provedena i putem mreže ogranaka Mladih Hrvatskog Crvenog križa u svim osnovnim i srednjim školama. U akciji se prikuplja u pravilu hrana, higijenski artikli, odjeća, obuća, posteljina i novac. Za poklonjeni novac darovateljima će biti uručen novčani bon zahvalnosti u vrijednosti od 1 €, numeriran i ovjeren žigom Crvenog križa. Materijalna dobra se mogu donijeti u skladište Crvenog križa Vinkovci u Ulici Josipa Kozarca 10.

Prehrambene artikle i higijenske potrepštine naši sugrađani mogu od 8. do 15 listopada 2023. ubaciti i u košaricu Crvenog križa u trgovačkom centru Kaufland na Lapovcima.

Prilozi građana, poduzeća, institucija i ustanova se mogu uplatiti i na donacijski žiro-račun Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci broj: HR0823600001101633106, s naznakom “Prilog za Solidarnost na djelu 2023”.

Od ukupnog prihoda ove akcije 5% se uplaćuje u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa. Preostali iznos namijenjen je za kupnju paketa hrane i higijenskih artikala, te štednjaka na kruto gorivo, koje ćemo tijekom Tjedna solidarnosti (8.-15. prosinca) darovati socijalno ugroženim obiteljima na cjelokupnom području djelovanja GDCK Vinkovci.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime