19.6 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Zaprimljeno više od 500 dojava građana nakon snažnog nevremena

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Prema izvješću Županijskog Centra 112 Vukovar, u razdoblju od 1.srpnja 2024. od 17:00 sati do 2. srpnja 2024. do 5:00 sati, zaprimljeno je više od 500 dojava građana. Najveći broj njih odnosio se na prijavu posljedica snažnog nevremena, poput nestanka električne energije, oštećenja strujnih kablova, poplavljenih podruma, porušenih stabala i bandera, oštećenih krovišta i automobila. Evidentirana je i dojava građanina o požaru na tavanu obiteljske kuće.
Na terenu je i zamjenik župana koji obnaša dužnost župana VSŽ Franjo Orešković koji uz, ministra poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josipa Dabru te saborskog zastupnika i vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića, obilazi pogođeno područje.
-”Općinu Bošnjaci i druge dijelove naše županije jučer je pogodilo olujno nevrijeme, praćeno ledotučom, koje je napravilo veliku štetu na stambenim i objektima javne namjene, kao i na poljoprivrednim površinama. Moram istaknuti da suosjećamo sa svim mještanima Bošnjaka i ostalih mjesta koji su pretrpjeli štetu te im svima stojimo na raspolaganju. Vukovarsko-srijemska županija poduzela je sve potrebne korake. Sinoć smo bili na terenu, jutros smo održali sastanak sa stručnim službama na kojemu je napravljen popis zadataka i prioriteta te smo još jednom obišli teren na kojem ekipe rade sve u svojoj moći kako bi se sanirala šteta. Načelnik Općine Bošnjaci Andrija Juzbašić, sukladno zakonu, uputio je zahtjev za proglašenjem elementarne nepogode na području općine, što će sutra ujutro biti i učinjeno, rekao je Franjo Orešković, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana VSŽ.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime