8 C
Vinkovci
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Zasađena bukva, simbol suradnje Vukovara i Jastrebarskog

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U neposrednoj blizini vukovarskog vodotornja gradonačelnici Vukovara i Jastrebarskog Ivan Penava i Zvonimir Novosel zasadili su drvo bukve, dar grada Jastrebarskog i simbol suradnje dvaju gradova. Simboličnom činu prisustvovale su i dvije vukovarske studentice Ines Krešić i Barbara Mihaljević koje stipendira Grad Jastrebarsko. No, osim stipendija, i sam simbol prijateljstva, mladica bukve zapravo je jedinstven dar Jastrebarskog Vukovaru. Riječ je o kloniranoj sadnici koja je bila simbol Jastrebarskog do 2013. godine.

– To je vrlo posebna bukva, zaštitni znak gradskog perivoja, koja je, nažalost, stradala 2013. godine u oluji i gotovo zauvijek nestala. Uz pomoć Šumarskog instituta uspjeli smo kloniranjem stvoriti njene potomke tako da je riječ o bukvi koja je genetski stara 300 godina – pojasnio je Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog, uz dodatak vezan uz stipendiranje dviju vukovarskih studentica:

– Drvo je simbol života, ukorijenjosti i razvoja, a mi kao grad želimo pomoći razvoju Vukovara kroz potporu mladim ljudima – komentirao je Novosel stipendiranje po dvoje vukovarskih studenata godišnje, što Grad Jastrebarsko čini od 2012. godine.

– I kroz sadnju jedne ovakve mladice, ali i kroz stipendiranje mladih, a podno ovog simbola zapravo šaljemo dobru priču iz Vukovara, iz Hrvatske, priču o suradnji Vukovara i Jasrebarskog – naglasio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime