34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Zasjedali županjski gradski vijećnici

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Prvi ovogodišnji rebalans proračuna, izvješće o radu gradonačelnika, te brojne druge teme, bile su predmetom rasprave vijećnika na sjednici gradskog vijeća Županje. Prvi rebalans proračuna uslijedio je zbog investicija i povećanja troškova. Izvješće o radu, gradonačelnik je podnio za razdoblje srpanj – kolovoz prošle godine. Kako je istaknuo, njegov rad je transparentan, a ocjenu na kraju mandata daju građani.

Prije aktualnog sata, vijećnici su tajnim glasovanjem izabrali članove i zamjenike članova Savjeta mladih Grada Županje. Na aktualnom satu, standardno i pitanja o komunalnom uređenju grada. Upućena je i primjedba od strane oporbe, koja drži, da su materijali za sjednicu došli kasno i da nisu imali mogućnosti kvalitetno se pripremiti, budući da je za dnevni red predloženo 30 točaka.

Što se pak tiče vijećničkih pitanja, odnosila su se na raskrižje na prvom ulazu u grad , na kojem se često događaju prometne nesreće i koje bi, kako je ustvrdio HDZ-ov vijećnik Mladen Stazić, trebalo što prije riješiti. Pročelnik za komunalno gospodarstavo, prostorno uređenje i geodetske poslove Josip Nikolozo, odgovorio je da je taj problem poznat gradskim ocima, te da će grad uputiti dopis prema nadležnim institucijama kako bi doznali što će se i hoće li što raditi na tom raskrižju. Nikolozo je istaknuo da su radovi najavljeni, no da ne zna u kojem obimu.

Što se pak tiče pitanja Ivana Miličića iz redova HDZ-a, a upitao je hoće li se postaviti jarbol i spomen ploča s imenima poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na spomen obilježju u središtu grada, odgovoreno mu je, da će jarbol biti uskoro postavljen. Za izradu ploče s imenima zatražit će se pomoć nadležnih osoba kako bi se uspisala sva imena poginulih hrvatskih branitelja županjske Posavine.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime