11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Zatvoreno Europsko prvenstvo mažoretkinja u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nakon četiri dana šarenila, veselja i atraktivnih nastupa mažoretkinja u Vinkovcima – stiglo je i vrijeme da se proglase pobjednici Europskog prvenstva. Pehari i priznanja podijeljeni su u 30 kategorija, a titulu najboljih u najatraktivnijoj kategoriji seniorki dobile su mažoretkinje Rap iz slovenskog Radeča, druge su zagrebačke mažoretkinje a treće Mažorete iz Trbovlja iz Slovenije.
“Prvenstvo je bilo puno iznenađenja, ali ko što vidite i puno sreće, mislim da je jako puno nasmiješenih lica i ono što je najbitnije, čuli ste i po navijačima, a vidjeli ste koliko ih je bilo, a i po samim djevojkama, nema nimalo mržnje, svi su se izljubili, čestitali kao da su svi prvi. Navijači su zajedno navijali. Mislim da je to ona prava veličina europskih mažoretkinja.”, rekao je Alen Šćuric, predsjednik Europskog mažoret saveza. U gradu na Bosutu posljednjih dana bilo je više od dvije tisuće mažoretkinja i još toliko navijača. Natjecanje je bilo veliki izazov za same sudionice, ali i za organizatore. No Vinkovci su, baš kao i državno prvenstvo, uspješno organizirali i ovo Europsko.
“Uspjeli smo sve to izvući, vidimo sama organizacija, logistika, smještaj, dovoženje autobusa, prehrana, uređivanje dvorana, premještanje prema korzu – sve je to jedan veliki napor, koji je iznijela i tehnička ekipa, koje je organizirao grad Vinkovci u suradnji s europskim mažoret sastavom. Mislimo da u konačnici kad vidimo svu ovu djecu kako su zadovoljna moramo biti prije svega zadovoljni” – rekao je na zatvaranju natjecanja dr.sc. Mario Banožić, pročelnik UO za kulturu i turizam grada Vinkovaca. Zastava Europskog mažoret prvenstva službeno je spuštena i uručena sljedećem domaćinu- Sloveniji.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime