11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije dobio tri nova vozila hitne medicinske službe

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije nabavio je tri nova vozila hitne medicinske službe u vrijednosti 253.432,50 eura, koje je financirala Vukovarsko-srijemska županija decentraliziranim sredstvima. Vozila su danas i službeno uručena županijskom Zavodu.

Damir Dekanić, vukovarsko-srijemski župan istaknuo je dobru suradnju Županije i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu kao i županijskog Zavoda, te je istaknuo kako se obnavljaju i objekti, osim vozila, kako bi stanovnicima Vukovarsko-srijemske županije pružili što bolju zdravstvenu skrb.

Prema riječima Mate Matića,  Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije  u 2023. godini timovi vukovarsko-srijemskog Zavoda za hitnu medicinu imali su 12.400 intervencija, primili 19.000 poziva, pružili oko 5.000 zdravstvenih savjeta te obavili više od 12.500 ambulantnih pregleda.

“Prezadovoljni smo novom mrežom hitne medicine koja nam je u Vukovarsko-srijemskoj županiji donijela dodatne timove dva u Županji i Vukovaru. To je dodatnih 10 timova gdje ćemo zaposliti novih 20 medicinskih sestara i tehničara. Osim toga u Županji je u planu do kraja godine, relizacija novih prostorija, rekao je Matić.

Primopredaji vozila nazočna je bila i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević koja je najavila i nova ulaganja u Vukovarsko-srijemsku županiju.

“Neki Zavodi za hitnu medicinu imaju i sanitet sa sobom a neki ne, kao što je slučaj ovdje ali ćemo i to riješiti do ljeta. Što se tiče objekata riješili smo Vinkovce i Vukovar, a sada je na redu Županja. Ogroman je ovdje napredak postignut i kada je riječ o ljudima. Ravnatelj ovdje sada ima docenticu na medicinskom fakultetu kao i dva specijalista hitne medicine o čemu smo prije mogli samo sanjati, a kroz dvije godine imat će i specijaliziranih 15 tehničara. U planu je ustroj hitne helikopterske medicinske službe s bazom u Osijeku, a koja će pokrivati Slavoniju, rekla je Maja Grba-Bujević.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime