21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Završena 29. Smotra kazališnog amaterizma u VSŽ

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Od 28. siječnja pa sve do 19. veljače, a pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, trajala je 29. Smotra kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji čiji je domaćin, već tradicionalno, retkovačko amatersko kazalište Mika Živković. Nakon izvedenih predstava došao je red na ocjene struke i publike. Nagrade najboljima dodijeljene su na završnoj svečanosti smotre pod nazivom Svijet je pozornica, u kojoj su uz retkovačke glumce sudjelovali Zlatan Zuhrić i Katarina Baban. Inače, prosudbenim povjerenstvom presjedala je Selena Andrić.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Karlu Kučandiju za predstavu “Božanstvena parodija” Gradskog kazališta Đurđevac, dok je za najbolji novi dramski tekst ili prilagodbu teksta nagrađen Petar Buljević za predstavu “Ja sam dama…” u izvedbi omiškog Gradskog teatra Mali Princ. Najboljim glumcem i glumicom proglašeni su Amel Ugarak za predstavu “Đavolja posla” Teatra Fedra Bugojno i Irena Matković za predstavu “Šokačka safunica 5” Šokačke glumačke družine Matini kripoštoli iz Donje Bebrina. A najbolje predstave ovogodišnje smotre, prema ocjeni struke, su “Đavolja posla” Teatra Fedra Bugojno, a prema ocjeni publike predstava “Svastike” Gradskog kazališta mladih Vitez.

I ove godine proglašeni su najvjerniji gledatelji, a to su Stjepan Labazan iz Retkovaca i Paško Barunčić iz Ivankova, dok je Vinkovčanin Ilija Červen dobio posebno priznanje za izniman doprinos i pomoć u razvoju kulturno-umjetničkog amaterizma Vukovarsko-srijemske županije.

Organizatori su 29. smotru ocijenili vrlo uspješnom, ukratko; dosad je najposjećenija i programom najkvalitetnija. Upravo zato, tek sad, nakon što su zastori spušteni, kazalištu Mika Živković predstoji veliki posao, jer ono što ide ususret jest veliki jubilej dogodine – 30. rođendan smotre i zasigurno još veća očekivanja posjetitelja koje će ova kazališna družina imati zadatak ispuniti.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime