19 C
Vinkovci
Nedjelja, 1 listopada, 2023

Završetkom projekta ”Kuća mira” časne sestre dobile prekrasan prostor za druženje

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Uspješno je realiziran  projekt Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u okviru kojeg su bila osigurana financijska sredstva za revitalizaciju i obnavljanje vjerske građevine, kao i unaprjeđenje vjerske, socijalne i društvene infrastrukture.

Riječ je o Programu ulaganja u zajednicu 2022., a kroz projekt pod nazivom “Kuća mira” obnovljeno je  dvorište samostana Družbe milosrdnih sestara Svetog Križa u Gundulićevoj ulici u Vinkovcima.

Završetkom projekta ”Kuća mira“, za koji je odobreno 50.000 kuna, obnovljeno je samostansko dvorište vinkovačke Družbe milosrdnih sestara svetog Križa, časne sestre dobile su jedan prekrasan prostor zahvaljujući kojem će svoj vrijedan rad i doprinos zajednici podići na još višu razinu te otvoriti svoja vrata široj populaciji.

– Časne sestre imaju odlične uvjete za potrebe druženja s djecom i mladima koji će kroz razne edukativne i zabavne radionice ovdje imati prigodu puno toga naučiti i saznati.  Prostor je koji će sestre koristiti i za svoju najvažniju misiju svakodnevne potpore i pomoći našim sugrađanima u potrebi, istaknuo je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Milosrdne sestre Svetoga Križa u Hrvatskoj djeluju od 1868. godine, kada dolaze u Đakovo na poziv biskupa Josipa Jurja Strossmayera. One su došle u Slavoniju kako bi prije svega preuzele rad u školama, ali su s vremenom razvile i zavidnu karitativnu djelatnost na cijelom području, među ostalim i u Vinkovcima. S njegom bolesnika u bolnicama sestre počinju 1889. u bolnici u Vukovaru, a 1895. i u bolnici u Vinkovcima, kao i u Gospiću, a potom još u nizu bolnica u Hrvatskoj i u nekoliko lječilišta.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime