20 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Završna faza projekta smanjenja gubitaka u vodoopskrbnom sustavu grada Vinkovaca

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Ulici Hansa Dietricha Genschera u Vinkovcima, na dijelu od kružnog toka do raskrižja ulica Dragutina Žanića Karle i Josipa Lovretića, jutros su započeli radovi na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda. Radovi se izvode u završnoj fazi projekta „Smanjenje gubitaka u vodoopskrbnom sustavu grada Vinkovaca“ koji je izuzetno važan za grad Vinkovce jer se njime rješava problem gubitaka u sustavu i veliki broj kvarova na mreži.

Vrijednost projekta je 3,17 milijuna eura (23,9 milijuna kuna). Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija cjevovoda u duljini 9,3 km, sanacija mjesta curenja, ugradnja rubnih zasuna te uspostava DMA zona te nabava opreme. Do 1. veljače 2020. godine projekt je sufinanciran od strane Hrvatskih voda i Grada Vinkovaca, a nakon toga projekt se sufinancira sredstvima EU, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatskih voda i Grada Vinkovaca.

Ukupno sufinanciranje iz tih sredstava iznosi dodatnih 2,5 milijuna eura (18,7 milijuna kuna), a 80 posto financira se iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.
Privremena regulacija prometa bit će na snazi do 30. listopada, a vozači i ostali sudionicu u prometu mole se za oprez i razumijevanje te poštivanje privremene prometne regulacije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime