5 C
Vinkovci
Nedjelja, 27 studenoga, 2022

Zaželi omogućio zaposlenje 45 žena u Otoku i Komletincima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nakon što su mnoge jedinice lokalne samouprave Vukovarsko-srijemske županije povukle europski novac kroz projekt Zaželi, Europskog spocijalnog fonda, isto je učinio i Grad Otok. Kroz ovaj projekt, zaposlenje će pronaći 45 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na starije od 50 godina. Pojedinim od njih to će biti prvo radno mjesto nakon više od 25 godina boravka na burzi rada.Nakon što su mnoge jedinice lokalne samouprave Vukovarsko-srijemske županije povukle europski novac kroz projekt Zaželi, Europskog spocijalnog fonda, isto je učinio i Grad Otok. Kroz ovaj projekt, zaposlenje će pronaći 45 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na starije od 50 godina. Pojedinim od njih to će biti prvo radno mjesto nakon više od 25 godina boravka na burzi rada.
Grad Otok veliku pažnju poklanja brizi o ranjivim skupinama društva, a starih i nemoćnih u Otoku je, baš kao i u cijeloj Slavoniji posljednjih godina, sve više.
“Puno tih starih i nemoćnih su samci i nemaju koga da brine o njima te uz sve fizičke poslove koje će žene obavljati za njih vrlo važna je  i ta psihološka uloga, da čuju lijepu riječ, popričaju s   nekim,” rekao je Josip Šarić, otočki gradonačelnik.
Iz Otoka  najavljuju da je zbog velike zainteresiranosti u pripremi i prijava za novi projektni natječaj Zaželi, koji  je u ovom slučaju iznosio šest milijuna i 357 tisuća kuna, u potpunosti osiguranih iz Europskog socijalnog fonda.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime