21.2 C
Vinkovci
Srijeda, 23 lipnja, 2021

Zbog 40.000 kn upitan odlazak vinkovačkih robotičara na Svjetsko prvenstvo u Šangaj?

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Učenici Gimnazije M.A.Reljkovića Vinkovci – Vittorio Vičević, Fran Marić i Nino Matozan, državni prvaci u robotici, koji su se pobjedom na natjecanju iz robotike – WER2018 Croatia Open, održanom 6. listopada u Zagrebu, kvalificirali za Svjetsko prvenstvo u robotici, koje će se od 13. do 20. prosinca održati u Šangaju, možda neće otputovati u Kinu i to zbog – 40.000 kn.

Naime, za svakog učenika te njihovog mentora, Danijela Rakijašića, troškovi puta i smještaja iznose 10.000 kn, odnosno po timu ukupno 40.000 kn. Udruga koja organizira natjecanje nema svojih sredstava, već ovise isključivo o donacijama i sponzorima. A do sada sponzori nisu pokazali zanimanje za uključiti se u financiranje odlaska na Svjetsko prvenstvo mladih robotičara. Tako se datum putovanja bliži, a odlazak je sve upitniji.

Gdje je u cijeloj priči država, koja se kune da je zemlja znanja i da u svakom slučaju podupire mlade i talentirane učenike, nećemo nagađati. No, pozvani su zato svi koji imaju financijskih mogućnosti, da se uključe u sponzoriranje putovanja, kako bi ovi talentirani učenici svoje znanje i umijeće pokazali svijetu. Svi koji žele i mogu pomoći mogu se obratiti na e-mail adresu razredniku i mentoru, Danijelu Rakijašiću ( daniel.rakijasic@skole.hr) ili se putem telefona obratiti tajništvu vinkovačke Gimnazije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime