34 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Zbog gužvi uoči Svih svetih policija poziva vozače na strpljenje i poštivanje prometnih propisa

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na blagdane Svih svetih i Dušnog dana, u dane 31. listopada te 1. i 2. studenog, na području županije vukovarsko-srijemske očekuje se povećanje prometa vozila i kretanja građana na prilazima većim grobljima. Policija stoga skreće pozornost svim vozačima na poštivanje prometnih propisa, a posebno da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da, kod parkiranja vozila, pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima. Kako bi se osigurala sigurnija i brža protočnost prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradovima promet će regulirati policijski službenici.

“Kako bi blagdani od kojih očekujemo unutarnji smiraj protekao u miru i dostojanstvu, pozivamo sve vozače kao i druge sudionike u prometu na strpljenje, na poštivanje prometnih znakova kao i znakova koje daju policijski službenici te da po mogućnosti koriste alternativne pravce kretanja kako bi se izbjegle nepotrebne gužve i zastoji u prometu”, stoji u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

Isto tako, policija apelira na građane da dolaskom na groblja u automobilima ne ostavljaju svoje osobne stvari – torbice, novčanike, mobitele ili sl., jer je upravo u te dane proteklih godina zabilježen povećan broj provala i krađa iz osobnih automobila parkiranih u blizini groblja.

Stoga skreću pozornost na slijedeće mjere opreza:

– prilikom napuštanja vozila (čak i kratkotrajnog) treba ugasiti motor vozila i uzeti ključeve sa sobom, ne ostavljajte ključeve i dokumente u vozilu,

– zatvorite prozore na vozilu, kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima,

– vrijedne predmete ne ostavljate u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila,

– ne ostavljate vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme.

Ukoliko zamijetite nepoznatu ili sumnjivu osobu kako obilazi ili pokušava na neuobičajen način ući u automobil, prijavite žurno taj događaj najbližim policijskim službenicima, koji će ovih dana pojačano obilaziti i nadzirati groblja, ili dojavite na telefon 192.

“Nadalje, pozivamo građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi dolazilo do zapaljenja. Zato molimo građane da ne parkiraju vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara”, upozravaju iz policije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime