8 C
Vinkovci
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Zbog koronavirusa otkazani 17. Pčelarski dani u Vinkovcima!

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Pčelarski dani, tradicionalna manifestacija koja se već godinama početkom proljeća održava u Vinkovcima – ove godine je otkazana! Razlog – mjere predostrožnosti zbog koronavirusa. Otkazuju se i popratne manifestacije, a kada preporuke Stožera to budu dozvoljavale, popratna događanja i predavanja održat će se zasebno tijekom 2020.-te godine.

Vinkovci su grad koji bilježi više od 130 godina organiziranog pčelarstva, a Pčelarski dani svakako su manifestacija koja doprinosi popularizaciji pčelarstva i pčelinjih proizvoda.

“Prateći upute koje je izdao krizni Stožer, a zbog nemogućnosti provođenja mjera koje bi trebali poduzeti, moramo se prilagoditi svemu tome i otkazati ili odgoditi Pčelarske dane” – kazao je na press konferenciji Stanko Čuljak, predsjednik Pčelarskog saveza VSŽ. Pčelari koji su planirali nabaviti opremu na Pčelarskim danima, upućeni su na za to ovlašteno prodajno mjesto u Vinkovcima, gdje opremu mogu nabaviti po sajamskoj cijeni. Osim sajma, odgađaju se i prateće sajamska događanja – primjerice, medni doručak za polaznike vrtića i škola.

Ne bi bilo od nas korektno da pozovemo djecu u takve prostore, ne daj Bože da se nekome nešto dogodi, odnosno da se razboli“, rekao je Čuljak, dodavši da je, kada se situacija s koronavirusom smiri, a preporuke Stožera to budu dozvoljavale, u planu održavanje Pčelarskih dana, no u nešto izmjenjenom izdanju. Tijekom godine održat će se tematske radionice koje su trebale biti održane u okviru 17. Pčelarskih dana. Slijedom navedenog, neće biti niti kušanja meda koje se tradicionalno održava u pješačkoj zoni grada Vinkovaca uoči Pčelarskih dana. No, kada uvjeti do dozvole, pčelari okupljeni oko Saveza planiraju kroz neke druge aktivnosti i dalje educirati građane o potrebi konzumacije meda – i to onoga domaćega.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime