20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Zimska služba grada Vukovara spremna za snijeg

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

S tri nova komunalna vozila, vukovarska tvrtka Komunalac jedna je od najjačih komunalnih tvrtki. Njihova zimska služba spremna je za snježne radosti, a to su potvrdili danas na predstavljanju opreme zimske službe. Osim voznog parka, spremna je i sol koje trenutno ima 46 tona. “U ovoj godini smo pojačali naš vozni park sa 3 vozila. Radi se o traktoru, o jednom kamionu sa silosnim posipačem i ralicom i o jednom multufunkcionalnom vozilu. Tako da ovu zimu dočekujemo spremni s 10 vozila, opremljenih s 10 ralica i 6 posipača soli”, rekao je Igor Štrangarević, direktor Komunalca. Djelatnici će u zimskom razdoblju ralicama, posipačima soli i svim ostalim vozilima čistiti više od stotinu vukovarskih ulica dužine više od 200 kilometara. Brinut će se i o prometnicama i ulicama vukovarskih prigradskih naselja Sotin i Lipovača.

Stupanj prioriteta kaže da će se i ove godine prvotno čistiti glavne prometnice, područje oko bolnica, zgrada i ustanova od javnog interesa, a potom sporedne ulice i ulice treće kategorije.

Za troškove rada zimske službe grad Vukovar je u proračunu do kraja godine osigurao 600.000 kuna, podsjetio je zamjenik vukovarskog gradonačelnika, Marijan Palviček. Zadovoljstvo nije krio niti gradonačelnik Ivan Penava, koji se na predstavljanje opreme zimske službe dovezao u jednom od vozila Komunalca – i poručio, planirana je nabavka još 3 nova kamiona.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime