11 C
Vinkovci
Srijeda, 21 veljače, 2024

“Živjeti zdravo” – javno-zdravstvena konferencija održana u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U okviru Nacionalnog programa “Živjeti zdravo” koji se provodi u Vukovarsko-srijemskoj županiji, i čije su projektne aktivnosti započele proteklog vikenda, u Vinkovcima je održana 14. konferencija istoimenog naziva “Živjeti zdravo”. Obrađene su brojne aktualne teme, a kako ističu organizatori iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za javno zdravstvo VSŽ, cilj je osnažiti postojeće i implementirati nove aktivnosti u svrhu promicanja zdravlja.

“Ne živimo baš najzdravije, da ne konzumiramo ono što bi trebali, a konzumiramo ono što ne bi trebali, i to u popriličnim udjelima” – rekla je ovom prilikom doc.dr.sc. Sanja Musić Milanović, voditeljica Službe za promicanje zdravlja HZJZ. Upravo zbog toga, pokrenut je Nacionalni program “Živimo zdravo”.

“Cijeli ovaj nacionalni program ulaže u očuvanje tjelesnog, mentalnog i spolnog zdravlja, i naša želja je ne samo da educiramo, nego je dodana vrijednost projekta da to i provodimo o čemu pričamo”- rekla je Musić Milanović. U kone toga, pojasnila je, u svakoj će županiji biti uređena ili izgrađena šetnica te park za djecu.

Sama konferencija nastavak je, stoga, projektnih aktivnosti održanih u Vinkovcima proteklog vikenda, “Volonteri u parku” i Hodanjem do zdravlja”.

“Ideja sastavnica Nacionalnog programa a to su te dvije aktivnosti Volonteri u parku i Hodanjem do zdravlja usmjerena ne to da promicanjem zdravih stilova života, promicanjem međugeneracijskog druženja, aktivnog provođenja slobodnog vremena prosocijalnog ponašanja u konačnici doprinesemo i boljem zdravlju” – kazala je dr.med.epid. Kata Krešić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo VSŽ.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime