29 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Zlatna jabuka-tradicijska jela Slavonije i Srijema pripremljena po starim recepturama

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U svečanoj dvorani Barun Trenk u Vinkovcima održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljeno drugo izdanje knjige ”Slavonsko-srijemski recopis – kulinarska baština Slavonije i Srijema” i najava 16. Zlatne jabuke, natjecanja Hrvatskog kuharskog kupa u Vinkovcima.

Na knjizi ”Slavonsko-srijemski recopis – kulinarska baština Slavonije i Srijema” Udruga kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije radi već dvadesetak godina, a ova je knjiga u svom drugom izdanju nadopunjena i redizajnirana

Zlatna jabuka bit će održana 20. i 21. listopada, a u Vinkovcima će se još jednom okupiti vrhunski kuhari iz cijele Hrvatske koji će se natjecati za ”Kristalnu kuhaču“, a u revijalnom dijelu delicije će pripremiti i kuhari sudionici natjecanja iz ranijih godina.

Prvoga dana, koji je i Svjetski dan kuhara, 20. listopada, u Srednjoj strukovnoj školi predstavit će se domaće i gostujuće ugostiteljske kuće koje će prezentirati tradicijska jela koja nude u svojim restoranima i tako promovirati svoju gastronomsku ponudu. Svoja jela predstavit će u Srednjoj strukovnoj školi od 14 do 17 sati, a uz učenike na degustaciju su pozvani i građani.

Hrvatski kuharski kup,  16. ”Zlatna jabuka” bit će održana 21. listopada u restoranu Barun Trenk, tema su tradicijska jela Slavonije i Srijema pripremljena po starim recepturama, servirana na suvremeni način. Izvor za njihovo pripremanje je drugo izdanje kuharice ”Slavonsko-srijemski recopis – kulinarska baština Slavonije i Srijema”.

Na svečanoj večeri s dodjelom nagrada predviđena je i bogata tombola te aukcija torte domaće kuharice Marije Bošnjak s kojom je ove godine osvojila prvo mjesto na „Danima hrvatskog kulinarstva“ u Varaždinskim toplicama.

Organizaciju potpisuje Udruga kuhara i slastičara VSŽ u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom i uz potporu Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime