1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Zlatna misa omiljenog mons. Tadije Pranjića

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
U vinkovačkoj Župi sv.Euzebija i Poliona bilo je iznimno svečano na nedjeljnoj misi, a povod je bila zlatna misa mons. Tadije Pranjića.
Tadija Pranjić rođen je 24. srpnja 1947. u selu Ledenica, općina Gradačac, ali kao dječak s roditeljima dolazi u Ivankovo, gdje završava osnovnu školu. Klasičnu gimnaziju Ruđera Boškovića završio je u Dubrovniku, teologiju je upisao u Splitu, a diplomirao je na Bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Za svećenika je zaređen 1973. godine, kada je imenovan župnim vikarom u Vinkovcima, a nakon četiri godine za župnika u Županji. Godine 1983. imenovan je župnikom Župe sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima. Od 1984. do 2010. bio je dekan Vinkovačkog dekanata, a njegov župnički mandat u ovoj župi trajao je do umirovljenja.
-”Prije 50 godina svećenikom je postao naš omiljeni Tadija Pranjić. Njegova zlatna misa koju danas zajedno slavimo, prilika je da mu još jednom odamo poštovanje i kažemo koliko smo sretni što nam je svima bio veliki uzor, što je svojim župljanima i svim Vinkovčanima uvijek bio ne samo netko tko prenosi riječ Božju nego i istinski oslonac u teškim vremenima.Iskrenom ljubavlju prema svojim sugrađanima, od onih najmlađih do onih najstarijih, kao i velikom privrženošću i osjećajem pripadnosti Vinkovcima i Slavoniji, obilježio je jedan veliki dio naših života i duge povijesti našega grada, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.
Bio je uz Vinkovce kada su ga najviše trebali, a Vinkovci su danas uz njega kako bi mu zahvalili na svemu.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime