22 C
Vinkovci
Subota, 25 svibnja, 2024

Znanstveni skup ”Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti” u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
U županijskoj vijećnici u Vinkovcima svečano je otvoren Znanstveni skup ”Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti” povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine.
Okupio je brojne stručnjake iz raznih područja koji će kroz svoja predavanja ponuditi rješenja kako očuvati kvalitetu naših bogatih šuma po kojima smo nadaleko poznati.
-”Svima je u našoj županiji poznato koliko šume znače našem području i ljudima, i upravo zbog toga ne smijemo dozvoliti da one s vremenom postanu lošije i da se o njima ne brinemo. Kvaliteta hrasta i Spačvanskog bazena nadaleko je poznata, a olujno nevrijeme koje nas je pogodilo prošle godine prisililo nas je dodatno promišljati o načinu gospodarenja, što je i cilj ovog skupa, kako bi u budućnosti imali priliku od šume i sa šumom nastaviti živjeti, rekao je Damir Dekanić, vukovarsko-srijemski župan.
Znanstvenim skupom u Vinkovcima obilježava se povijesna obljetnica organiziranog gospodarenja šuma na ovom području.
Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, istaknuo je kako naši šumari rade na našem području sigurno može biti primjer mnogim drugima.
-Naučili smo se živjeti sa šumama, sa gospodarenjem šumama. Možemo vidjeti kako naš Spačvanski bazen pokazuje svu snagu i bogatstvo koje je postignuto najboljim mogućim načinom gospodarenja, rekao je Bosančić.
Prema riječima akademika i predsjednika organizacijskog odbora skupa Igora Anića,  obljetnica 150 godina Brodske imovne općine i gospodarenje šumama hrasta lužnjaka na ovom području od iznimne je važnosti za Hrvatske šume koje su kao trgovačko društvo javni šumoposjednik svih šuma u vlasništvu Hrvatske.
Na kraju recimo da je puno predavača na ovom velikom Znanstvenom skupu koji će završiti 19.travnja posjetom Šumarskom muzeju u Bošnjacima.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime