29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Znanstveno – stručni skup “25 godina nakon Vukovara 91.”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovaru je po 19. puta održan znanstveno-stručni skup u organizaciji Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i Područnog Centra Vukovara, a u okviru programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 25. obljetnicu osnutka Instituta Ivo Pilar. Ovogodišnja glavna tema bila je Hrvatsko društvo: 25 godina nakon Vukovara 91.

Vukovarski znanstveno-stručni skup nudio je odgovore na brojna pitanja. I na ono, između ostalogA, što je Vukovar značio Hrvatskoj u Domovinskom ratu, koje su se to vrijednosti branile te na koncu što je danas, 25 godina poslije. “Vukovar je na mnoge načine metafora Hrvatske i pitamo se, može li se i smije li se te na koji način, osmišljavati razvoj i napredak Hrvatske, ako ne vodimo računa i ako ne razumijemo vukovarskih 100 dana rata” – rekao je ovom prigodom prof. dr. sc. Dražen Živić, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Područni centar Vukovar.

Hrvatska dosta toga ostvarila u posljednja dva i pol desetljeća – od vlastite države, međunarodnih priznanja, Nato-a, Europske unije-podsjetio je predavač na skupu, Miroslav Tuđman. “Danas smo u primanju po glavi stanovnika na oko 10 tisuća eura, a prije 25 godina to je bilo 2 tisuće eura. No, daleko smo od toga da smo zadovoljni gospodarskom situacijom”, rekao je Tuđman u Vukovaru. Dr.sc. Živić je zaključio: “Moramo promijeniti način vođenja ove države. Paradigmu vladanja promijeniti u paradigmu upravljanja”.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime