1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Župan Damir Dekanić darivao prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

 Damir Dekanić, vukovarsko-srijemski župan i ove godine darivao je one kojima je pomoć najpotrebitija.

Župan Dekanić odazvao se zamolbi Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije u okviru humanitarne akcije za pučke kuhinje u Vinkovcima i Vukovaru „Veliko srce za male ljude“, kao i zamolbi socijalnih samoposlugama u Vinkovcima i Vukovaru te Milosrdnih sestara svetog Križa iz Vinkovaca, koje prikupljaju hranu za sve one koje se njima obrate za pomoć.

Isto tako, prigodnim poklon paketićima darovao je i korisnike Centra za rehabilitaciju „Mala Terezija“ u Vinkovcima, štićenike Dječjeg doma „Sv. Ana“ u Vinkovcima, učenike Osnovne škole Josipa Matoša u Vukovaru kao i učenike Posebnog odjela Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u Vinkovcima te djecu članova Udruge hrvatskih brojnih obitelji 8+ u Vinkovcima.

Prigodnim poklon paketićima darivao je i članove Društva za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ iz Županje, Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ u Vukovaru, Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ u Vukovaru, Udruge osoba s cerebralnom paralizom i njihovih obitelji „TRN“ Vinkovci, Udruge osoba s invaliditetom „Zrno“ Vinkovci, kao i Društva osoba s invaliditetom „Zvjezdice“ u Gunji.

U suradnji s centrima za socijalnu skrb Vinkovci, Vukovar i Županja prigodne paketiće dobila su i djeca smještena u udomiteljskim obiteljima na području Vukovarsko-srijemske županije.

„U ovo božićno vrijeme u nama se bude osjećaji koje nosimo u sebi, nastojimo učiniti nešto za sebe i bližnje, te želimo pokazati kako smo na strani onih koji su u potrebi. Svjestan sam kako se brojne obitelji nalaze u teškoj situaciji, pa im Županija pomaže na razne načine. U ovim blagdanskim danima bila nam je želja posebno obradovati osobe s invaliditetom i nekako im olakšati i uljepšati predstojeće blagdane, kao i djeci u udomiteljskim obiteljima. No od svega toga svima njima su još više potrebna naša srca kako bi osjetili našu toplinu i znali da nisu sami. Ovom prilikom svima želim blagoslovljene božićne i novogodišnje blagdane te puno zdravlja, mira i ljubavi“, istaknuo je župan Damir Dekanić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime