-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Župan Damir Dekanić primio generalnog konzula Aleksandra Nakića

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
U Palači Srijem u Vukovaru župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić, sa svojim zamjenicima Franjom Oreškovićem i Srđanom Jeremićem, primio je danas u nastupni posjet novog generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru  Aleksandra Nakića.
Bila je ovo prigoda za međusobno upoznavanje, ali i razmjenu mišljenja oko unaprjeđenja postojeće suradnje – naročito kada je u pitanju realizacija prekograničnih projekata.
U tom smislu bilo je riječi o prekograničnom projektu pod nazivom „Dunav nas spaja“, koji treba povezati pripadnike nacionalnih manjina s područja Vukovarsko – srijemske županije i onih sa područja AP Vojvodine.
Vukovarsko – srijemska županija teritorijalno graniči sa Republikom Srbijom te postoje zajednički problemi koji se trebaju rješavati u međusobnoj koordinaciji stručnih službi s obje strane – prije svega kada se radi o problemima nelegalnih prelazaka državne granice, opasnostima od elementarnih nepogoda i drugim pitanjima globalnog karaktera.
Također, zajednička želja je unaprjeđenje položaja pripadnika srpske nacionalne manjine na području Vukovarsko – srijemske županije te hrvatske nacionalne manjine koja živi na području Republike Srbije.
Zaključeno je kako prostora za suradnju ima u mnogim segmentima – od kulture, sporta pa do gospodarstva te se posebna pažnja u idućem razdoblju treba usmjeriti u tom pravcu.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime