2 C
Vinkovci
Četvrtak, 22 veljače, 2024

Župan Damir Dekanić primio je članove tamburaškog orkestra Hrvatskog kulturnog-glazbenog društva Dunav iz Vukovara

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Palači Srijem u Vukovaru vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić primio je članove tamburaškog orkestra Hrvatskog kulturnog-glazbenog društva Dunav iz Vukovara koji su u Dugom Selu na 29. Susretima tamburaških orkestara i sastava osvojili zlatnu plaketu.

„Ove godine smo dokazali da se možemo održati u ovako izazovnim vremena. I dalje na razini Hrvatske, kroz tamburicu i tradiciju, uspješno predstavljamo Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju. Ove godine smo osim zlatne plakete osvojili smo i prvo mjesto u kategoriji Folklornih orkestara što nama puno znači jer se prije svega bavimo folklorom. No, uspjeli smo napraviti korak dalje pa smo napravili i jedan orkestralni repertoar. Ponosan sam na svoje dečke i vjerujem kako će i sljedeća godina biti uspješna”, rekao je Dario Hegeduš, voditelj orkestra.

Predsjednik Umjetničkog odbora HGDK Dunav Zlatko Hegedušić istaknuo je kako se radi o jednoj mladoj generaciju za koju vjeruje da će dugo trajati te da mu je izrazito drago što su gradu na Dunavu, ali i županiji donijeli jedan ovakav značajan uspjeh.

„Kako smo do sada uvijek činili sa sportašima koji su postigli veliki uspjeh, tako se trudimo i u kulturno-umjetničkom dijelu isto tako ugostiti uspješne ljude, pokloniti im mali dar i pitati ih koji su njihovi problemi ne bi li mogli pomoći. Glazbeni orkestar Dunav ne egzistira dugo, svega nekih sedam godina i već su osvojili tri zlatne plakete

„Obožavam tamburaše, a ovakav ansambl se ne može čuti i vidjeti često. Mislim da je prostor dobro akustičan i moram priznati da sam se naježio dok sam ih slušao. Nadam se da ćemo se u budućnosti često viđati i slušati. Bilo bi dobro i potičem ih da naprave svoj samostalni koncert, Županija će biti potpora i neka im to bude poticaj da od njih vidimo jedan pravi koncert”, istaknuo je vukovarsko-srijemski župan.

 

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime