21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Župan  Damir Dekanić primio učenike trećih razreda Osnovne škole ” Antuna Bauera“ iz Vukovara

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić primio je, u Palači Srijem u Vukovaru, učenike trećih razreda Osnovne škole „ Antuna Bauera“ iz Vukovara, koji u posjet dolaze u sklopu programa predmeta Priroda i društvo, te im predstavio Vukovarsko-srijemsku županiju.

“Izuzetno mi se sviđa ova praksa posjete učenika trećih razreda OŠ Županiji jer smatram kako djeca od najranije dobi trebaju shvatiti kako su i one „čike i tete“ koje gledaju svaki dan na televiziji obični ljudi, te spoznati funkciju Županije kao institucije”, rekao je župan Dekanić.

Pojasnio je i kako u svakoj skupini djece, koja su do sada već posjetila županiju, barem jedno izrazi želju da jednoga dana postane župan.

“Tako nam pomažu da od malena uočimo djecu koja su spremna jednoga dana raditi za dobrobit naše županije, te nastavimo podsticati taj njihov entuzijazam”, naglasio je.

Rekao je i kako druženja s djecom zapravo protječu u ugodnom razgovoru, a teme pokrivaju sve one životne, od škole, hobija, dječje percepcije politike, do prvih ljubavi.  Učenica Tea Juhas otkrila je novinarima svoje viđenje županije kako prostorno tako i institucionalno.

“Županija je manji dio Hrvatske, a Vukovarsko -srijemska županija je prostor na kojem živi puno ljudi, te joj je sjedište u Vukovaru”, pojasnila je.

Kazala je i kako je prvi puta posjetila zgradu Županije, te kako od posjeta očekuje da upozna župana Damira Dekanića i čuje najnovije vijesti iz Grada i šire. Učiteljica Biljana Mihaljević je naglasila kako su učenici, prije posjeta županiji, na satu Prirode i društva već upoznati sa Županijom kao institucijom, te svime onim čime se ona bavi.

“Učili smo i o zastavi i grbu, te se pobliže upoznali s gospodarstvom i turizmom u našoj županiji”, kaže Mihaljević.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime