22 C
Vinkovci
Subota, 25 svibnja, 2024

Župan Dekanić na završnoj konferenciji projekta ”Izrada prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na održanoj završnoj konferenciji projekta ”Izrada prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska“, koji sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, a čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija s partnerima Brodsko-posavskom županijom, Osječko-baranjskom županijom, Požeško-slavonskom županijom i Vukovarsko-srijemskom županijom, sudjelovao je i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Projekt je izradila VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, vrijedan je 6.618.000 kuna, od čega bespovratna sredstva Europske unije (Kohezijski fond) iznose 5.625.300 kuna, odnosno 85 posto. Riječ je o strateškom dokumentu koji je prijavila navedena Agencija, uz  sudjelovanje svih pet slavonskih županija.

Projekt je za Vukovarsko-srijemsku županiju otkrio potrebu dodatnog ulaganja u važan potencijal, a to je željeznički i riječni promet.

Župan Damir Dekanić u prometnom Master planu vidi dokument koji će županijske planove pet slavonskih županija učiniti kompatibilnim i omogućiti da se njihovi pojedinačni planovi nadopunjuju i tako izgradi smislen i održiv prometni sustav za budućnost,

-”Ono što je specifično za Vukovarsko-srijemsku županiju je inzistiranje na oživljavanju prometa željeznicom, na pravcu koji je nekad bio žila kucavica ovog dijela, ali je nažalost tijekom ratnih događanja to prestao biti. Riječ je o rekonstrukciji pruge i inzistiranju na iločkoj transverzali, slavonskoj transverzali i riječnim putevima, konkretno izgradnji luke Vukovar i drugima. Specifičniji smo u odnosu na druge županije, ali svoje puteve i pravce želimo nadopuniti s onima koji dolaze iz županija uključenih u ovaj projekt”, rekao je župan Dekanić.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime