20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Župan Galić i američki veleposlanik Kohorst razgovarali o ulaganjima američkih investitora u VSŽ

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Nje.e. Robert Kohorst došao je u nastupni posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji, a tom prigodom održao je sastanak s vukovarsko- srijemskim županom Božom Galićem, tijekom kojega je bilo riječi o brojnim aktualnim temama, s naglaskom na gospodarsku situaciju u najistočnijoj županiji.

Tijekom prvog posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji veleposlanik Sjedinjenih američkih država Robert Kohorst rekao je da je upoznat s problematikom ovoga područja. Riječi je najviše bilo o gospodarskim ulaganjima, odnosno potencijalnom dolasku američkih investitora.

”Imali smo jako lijep posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji, orijentirali smo se na razvoj poslovanja, mogućnosti investiranja u ovo područje, posebno u šumarstvo, turizma, poljoprivrede i vjerujemo da ćemo u tome uspjeti. Radit ću na tome da pronađem zainteresirane ulagače. Značajan dio razgovora smo posvetili gospodarskim temama, a ono što je jako važno, jest realizacija investicija, da ljudi dobro žive, jer onda se žele zadržati u ovome kraju, a mi se nadamo da ćemo tome doprinijeti”, rekao je veleposlanik Kohorst.

”Želimo privući investitore, oni imaju interes da kapital dođe ovdje, što do sada nije imao baš prilike puno. Ovo su nastupni razgovori, sada će ta suradnja biti konkretnija, mislim da ćemo u tome uspjeti. Dosadašnja suradnja bila je dobra u dijelu pomoći, prije svega kod razminiranja i u izgradnji nekih objekata. Ovaj puta smo razgovarali isključivo o gospodarskoj suradnji, jer to je nama izuzetno bitno””, izjavio je župan Božo Galić.

Američki veleposlanik sudjelovao je i u koloni sjećanja, koja je na njega ostavila značajan utisak.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime